BAPTISME

El primer sagrament de la iniciació rep, abans de res, el nom de Baptisme, en raó del ritu central amb el qual se celebra: batejar significa “submergir” en l'aigua; qui rep el baptisme és submergit en la mort de Crist i ressuscita amb Ell “com una nova criatura” (2 Co 5, 17).

 

En què consisteix el ritu essencial del Baptisme?

El ritu essencial del Baptisme consisteix a submergir en l'aigua al candidat o vessar aigua sobre el seu cap, mentre s'invoca el nom del Pare i del Fill i de l'Esperit Sant.

 

Qui pot rebre el Baptisme?

Pot rebre el Baptisme qualsevol persona que no estigui encara batejada.

 

Per què l'Església bateja als nens?

L'Església bateja als nens perquè, naixent amb el pecat original, necessiten ser alliberats del poder del maligne i traslladats al regne de la llibertat dels fills de Déu.

 

Què es requereix per ser batejat?

A tot aquell que va a ser batejat se li exigeix la professió de fe, expressada personalment, en el cas de l'adult, o per mitjà dels seus pares i de l'Església, en el cas del nen. El padrí o la padrina i tota la comunitat eclesial tenen també una part de responsabilitat en la preparació al Baptisme (catecumenat), així com en el desenvolupament de la fe i de la gràcia baptismal.

 

Com sol·licitar el sagrament del baptisme?

Posar-se en contacte amb la secretaria de la Parròquia (dimarts i dijous de 17h. a 19h.) i parlar amb ella i el rector, si fos necessari.

Omplir la petició de Baptisme que l'hi donaran (si vol pot descarregar-la a l'enllaç de més abaix)

I assistir al curset pre-baptismal que la parròquia ofereix periòdicament (Veure Calendari).